19

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Altech speksteenkachels en houtkachels

Altech houtkachels staan al vier decennia garant voor kwaliteit van eigen bodem. Zo’n veertig jaar geleden importeerde Altech de eerste speksteenkachels uit Amerika. Al snel werd overgeschakeld op eigen design en productie.

Sinds die tijd groeide Altech uit tot een begrip bij de productie van dit bijzondere type houtkachels. De techniek werd in die tijd steeds verder geperfectioneerd waardoor Altech nu kachels levert die niet alleen esthetisch maar die ook qua efficiëntie van topkwaliteit zijn.

Wat is een speksteenkachel?

Een speksteenkachel is een houtkachel die is gemaakt van het bijzondere materiaal speksteen. Speksteen heeft een heel grote capaciteit voor het opslaan van warmte. Een kachel van deze steensoort weet de vrijgekomen warmte daardoor optimaal te benutten. Dat werkt als volgt:

  • De vrijgekomen warmte wordt door het speksteen opgenomen.
  • Na één tot twee uur stoken laat u het vuur uitgaan en sluit u klep en asla.
  • Het speksteen werkt als een soort accu: de warmte wordt vastgehouden en over langere tijd weer afgegeven aan de omgeving.
  • De opgeslagen warmte wordt over een periode tot wel twaalf uur afgegeven aan de omgeving.

Dat is niet de enige eigenschap van speksteen die het een bijzonder geschikte grondstof maakt voor de productie van houtkachels. De steensoort is niet voor niets erg geliefd onder beeldhouwers: het is een zachte steen die zich gemakkelijk laat vormen. Bovendien is speksteen bijzonder mooi af te werken en te polijsten.

Een speksteenkachel is dan ook niet alleen uitermate efficiënt maar esthetisch ook van  grote klasse. 

Veelgestelde vragen over speksteenkachels

Omdat houtkachels van speksteen voor veel mensen nog niet zo bekend zijn, hebben we de meest gestelde vragen over dit type kachel voor u op een rij gezet. 

Is een Altech speksteenkachel milieuvriendelijk?

Ja, een houtkachel van speksteen is een milieuvriendelijke keuze voor de verwarming van uw woning. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, wordt de vrijgekomen warmte dankzij het speksteen optimaal benut. Het rendement van dit type kachel is daardoor bijzonder hoog. Dat rendement wordt zelfs nog hoger dankzij door Altech toegepaste technieken zoals het gebruik van een katalysator die bovendien de rook en uitstoot van de verbranding neutraliseert.

Welk hout gebruik ik voor een speksteenkachel?

In uw speksteenkachel gebruikt u hetzelfde hout als in een gewone houtkachel. Het verschil zit hem in het materiaal van de kachel die de vrijgekomen warmte opneemt en efficiënter benut.

Wat kost een speksteenkachel?

Dat hangt helemaal af van uw wensen. Denk voor een speksteenkachel van Altech aan bedragen variërend tussen de tweeduizend voor de Altech Vision lijn en een kleine vijfduizend euro voor de Altech Eclips. Met Altech kunt u dan ook alle kanten op.

De speksteenkachels van Altech kunt u goed zien als een investering. Door het hoge warmterendement bespaart u immers maandelijks op uw stookkosten.

Bent u op zoek naar een offerte op maat voor uw specifieke wensen? Komt u dan vooral eens langs in onze showroom. Daar kunt u bovendien verschillende modellen brandend en wel bekijken.