Pelletkachels worden steeds populairder in Europa dankzij hun efficiënte verwarmingsvermogen en milieuvriendelijkheid. Jøtul, een gerenommeerde fabrikant van kachels, heeft voor 2024 een reeks innovatieve pelletkachels geïntroduceerd. Deze nieuwe modellen maken gebruik van de geavanceerde M31-technologie, waardoor ze niet alleen eenvoudiger te installeren zijn, maar ook geavanceerde functies bieden zoals draadloze connectiviteit en geoptimaliseerde verbranding. In deze blog nemen we je mee door de belangrijkste innovaties en modellen.

De Nieuwe M31 Printplaat: Het Hart van de Innovatie

De kern van de nieuwe Jøtul pelletkachels is de M31 printplaat. Deze printplaat bevat de nieuwste generatie core-processors en biedt geïntegreerde Wi-Fi en Bluetooth Low Energy (BLE) technologie. Dit betekent dat de kachels gemakkelijk op afstand te bedienen zijn via een mobiele app. De printplaat is zo ontworpen dat installatie en onderhoud eenvoudig zijn, met stekkerverbindingen die slechts op één manier kunnen worden aangesloten, wat fouten minimaliseert en de installatie versnelt.

Het Ecosysteem: apiFire voor Verbeterde Controle en Gebruikersgemak

Een van de meest indrukwekkende toevoegingen aan de Jøtul pelletkachels is het “apiFire” ecosysteem. Deze IT-oplossing stelt gebruikers in staat om hun kachel op diverse manieren aan te sturen, zowel via Bluetooth als via Wi-Fi. De “apiFire” suite bevat meerdere apps:

– ApiFire Web App: Speciaal voor producenten en technici, biedt deze app mogelijkheden voor technische assistentie en software-updates op afstand.
– ApiFire Tech App: Voor servicemonteurs, waarmee ze op afstand problemen kunnen diagnosticeren en oplossen, evenals nieuwe producten eenvoudig kunnen installeren.
– ApiFire User App: Deze app is gericht op eindgebruikers en maakt het instellen van de kachel kinderspel. Via de app kunnen gebruikers temperatuur en vermogen regelen, en statistieken bekijken.

Uitgelichte Modellen
Jøtul PF 501:
Dit model heeft een volledig gelaste verbrandingskamer van 3 mm staal, een gietijzeren warmtewisselaar, en biedt natuurlijke convectie. Het moderne design wordt versterkt door eikenhouten voetjes en handvat, met een stalen gelakte bekleding. De PF 501 is uitgerust met de nieuwe M31-software en is geschikt voor ruimtes tot 200 m³.

Jøtul PF 861 S
De PF 861 S is ontworpen met een zelfreinigende vuurpot en heeft een gietijzeren warmtewisselaar. Dit model biedt natuurlijke convectie en heeft een opvallend driehoekig ontwerp, perfect voor stijlvolle interieurs. Het handvat is van eikenhout, en de kachel is voorzien van de nieuwe M31-software.

Jøtul PF 980
De PF 980 is uitgerust met natuurlijke en geforceerde ventilatie, een gietijzeren vuurpot, en een handvat van eikenhout. De kachel biedt een krachtige warmteafgifte voor ruimtes tot 310 m³ en is voorzien van een grote pellet tank.

jotul-pelletkachel

Conclusie

Met de introductie van de nieuwe M31 printplaat en het apiFire ecosysteem, zet Jøtul de standaard voor slimme, efficiënte en gebruiksvriendelijke pelletkachels. Deze innovaties maken de kachels niet alleen krachtiger en duurzamer, maar ook gemakkelijker in gebruik en onderhoud. Of je nu een technicus bent of een eindgebruiker, Jøtul biedt oplossingen die aansluiten bij jouw behoeften. De nieuwe modellen voor 2024 zijn nu beschikbaar en vormen een perfecte mix van traditioneel vakmanschap en moderne technologie.

pellet-vuur
Terug naar het overzicht
Deel dit bericht